2010. gada 20. janvāris

„Gada Atsitiens 2009” uz sarkanā paklāja


Zvaigznes. Sarkanais paklājs. Paparaci. Uzmanība. Tie ir vārdi, kas apvieno 16.janvārī notikušā „Gada Atsitiena 2009” tematiku. Līdzās daudzajām „slavenībām” aizvadījām jau piekto balvu pasniegšanas ceremoniju.

Pasākuma laikā ikviens bija liecinieks nomināciju – Gada notikums, Gada iestāde, Gada sāpe, Gada cerība, Gada cilvēks un Gada jaunietis, kā arī Lielā ieguldījuma balvas ieguvēju apbalvošanai. Pirmo gadu šis pasākums „izgāja” ārpus pilsētas robežām, kļūstot par Gulbenes novada pasākumu. Tāpat vēl viena novitāte klāt pie šī gada pasākuma – nominācija Gada jaunietis.

Ņemot vērā jauniešu domas un izteiktos viedokļus apkopotajās anketās, pie katras nominācijas šogad tika virzīti četri pretendenti.

Gada notikums.

Spilgtākie notikumi, ar kādiem jaunieši saista 2009.gadu, bija Gulbenes novada reforma un varas maiņa; ielu remonts un pilsētas svētki. Taču visvairāk pieminētākais notikums anketās bija – uzstādītie luksofori Gulbenes pilsētas ielās.

Gada iestāde.

Interesanti, ka visvairāk minētāko četriniekā jaunieši Gada iestādes titulu bija piedēvējuši trīs novada skolām – Gulbīša vidusskolai, Jaungulbenes arodvidusskolai un 2.vidusskolai Gulbenē. Ar izteiktu pārliecību balvu saņēma novada jauniešu centrs „Bāze”.

Gada sāpe.

Kas tad jauniešiem visvairāk ir sāpējis? Luksofori, nesalabotie ceļi novadā, kā arī iecerētās Gulbenes novada valsts ģimnāzijas piebūves nepabeigšana. Savukārt vissāpīgākā lieta, kas, manuprāt, sāp ne tikai mūsu novadā, bet gan visā Latvijā un pat pasaulē, ir ekonomiskā krīze. Jācer vien, ka krīze neaizēnos mūs 2010.gadā un ļaus mums būt pašiem - aktīvi darboties un radīt prieku no tā, kas mums būs.

Gada cerība.

Ko tad jaunieši vēlas un ko cer sagaidīt? Cerības ir uz jauno maiņu basketbola komandai ASK/”Buki”; tirdzniecības un atpūtas centra Gulbenē pilnīgu atvēršanu un cer uz vairāk aktivitātēm un pasākumiem jauniešiem. Taču vislielākā cerība ir sagaidīt labklājību un ekonomiskās situācijas uzlabošanos.

Gada cilvēks.

Kā jau tas ir pieņemts, katru notikumu un aktivitāšu centrā ir cilvēks, lai kāds arī viņš būtu un ko darītu. Gada cilvēka četriniekam nominētie bija – Jana Igaviņa, Ieva Garjāne un Jānis Ļoļāns, taču visvairāk minētais cilvēks anketās bija Sandra Daudziņa, Gulbenes novada domes priekšsēdētāja.

Gada jaunietis.

Nominācijai tika izvirzīti ļoti daudzi jaunieši. Virzīti uz balvas saņemašanu tika: Jana Keibeniece, Alvis Lācis, Līga Kareļkova un Uldis Boldāns, kurš tad arī ieguva balvu šajā nominācijā.

Lielais ieguldījums.

Interesanti, ka šogad balvu ieguva nevis cilvēks, bet gan uzņēmums - SIA „Latime”. Uzņēmums pagājušā gada vasarā palīdzēja brīvprātīgo grupu projektā „trACTOR”, gan ar materiālo bāzi, gan arī cilvēkresursiem veidojot atpūtas vietu audžuģimenei.

Šogad anketēšana norisinājās Gulbenes novada skolās, Rankas jauniešu centrā „B.u.m.s.”, Lejasciema jauniešu centrā „Pulss, jauniešu centrā „Bāze”, jauniešiem Kalnienā, Staros, Gulbenē, Gulbenes iestādēs, uzņēmumos, kā arī anketas tika aizpildītas elektroniski mājas lapā www.labisbabis.lv un http://www.visidati.lv/

„Gada atsitiens 2009” nomināciju noskaidrošanai tika anketēti 427 Gulbenes novadā jaunieši vecumā no 15 – 30.

Pasākumā uz skatuves muzicēt kāpa jaunieši Renāte Vītola, Elvijs Silaunieks un arī grupa „Astro’n’out”.

Pasākumu atbalstīja programma „Jaunatne darbībā”.

Paldies visiem, kas izloloja šo pasākumu gan savās domās, gan arī darbos Smile

Lai 2010.gadā daudz krāsainu notikumu un mazāk sāpju, vilšanās, lai vairāk radošu personību un azartisku, nepagurstošu jauniešu, kā arī vienkārši labu cilvēku, kuri sniedz palīdzīgu roku īstajā brīdī!

Lana/www.labisbabis.lv


Bildes ar Kalnienas "zvaigznēm" un paparaci šeit

1 komentārs: