2009. gada 21. decembris

Ziemassvētku rūķīšu skola


Pateicoties Latvijas Hipotēku un zemes bankas Klientu kluba "Mēs paši" Labdarības projektu konkursa atbalstam, biedrība "KAPO" no 30.novenbra līdz 29.janvārim realizē projektu ""Ziemassvētku rūķīšu skola" mazajiem kalnieniešiem".

Pati būtiskākā un gaidītākā aktivitāte notika 19.decembrī, kad uz Kalnienas tautas namu tika aicināti Kalnienas bērni vecumā līdz 10 gadiem (ieskaitot). Uz izsūtītajiem 40 ielūgumiem atsaucās 32 bērni, kuriem nebiedēja ne sals aiz loga, ne tālāks vai aizputināts ceļš, ne apkārt ceļojošas gripas.

Jau pirms noliktā laika pulksten divpatsmitos dienā Kalnienas tautas nams pildījās ar rūķiem un mazajiem kalnieniešiem. Mazos “Rūķīšu skolā” sagaidīja teju 20 rūķi, kas bija gatavi aktīvi darboties, iet rotaļās, palīdzēt utt. Arī tēti un māmiņas pavadīja savus mazos. Un nu varēja sākties “mācības”. Rotaļas, dziesmiņas, dejas mijās ar kartiņu zīmēšanu, rotājumu lipināšanu un piparkūku mīklas rullēšanu. Un tā piparkūku smarža! Mmmm... Un kur nu vēl fotografēšanās ar “ziemeļbiedri” Rūdolfu! Ja kāds jutās saguris no aktīvās darbošanās, varēja “uzgraust” kādu cepumu, konfekti vai gūt vitamīgu devu mandarīnu grozā, padzert siltu tējiņu un vienkāršu sajust tuvojošos Ziemassvētkus.

Lielie rūķi jutās laimīgi, redzot mazuļu acīs prieka dzirkstelītes. Un radot prieku citiem, ir gandarīti saņemamt dubultu prieku.


Piparkūku rūķis Inga

Bildītes: Spied šeit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru