2011. gada 17. maijs

Aktīvais pavasaris

Kalnienā ir ienācis pavasaris. Plaukstošs, ziedošs, saulains, zaļš un rosīgs. Vēl nebija pienākušas Lieldienas, kad Kalnienas tautas namā jau bija skatāmas raibi raibo Lieldienu olu izstāde, kas tika papildināta ar neparastajām sporta spēlēm bērniem. Kalnienas bērni (vecuma līdz 15 gadiem) sacentās gan individuāli, gan komandās, pierādot savu veiklību, prāta asumu, stiprumu un ātrumu.

Pēc nedēļas gan mazi, gan lieli kalnienieši atkal pulcējās pie Kalnienas tautas nama. 30.aprīlis Latvijā Lielās talkas diena. Pievienojāmies arī mēs. Kaut arī rīta stundā talcinieku šķita pamaz, siltās un saulainās dienas laikā strādāt sava ciema teritorijas sakopšanā iesaistījās ap 80 talcinieku. Katram bija ko darīt. Var teikt, ka šajā dienā tika paveikti vairāki darbi, kas jau ļoti sen gaidīja savu kārtu. Papildus ikgadējai lapu grābšanai, atkritumu un zaru lasīšanai, tika izzāģēti liekie krūmi un sazāģēti lielie lūzušie koki parka ceļa malās. Bērni jau sen nebija redzējuši smilšu kasti savas daudzdzīvokļu mājas pagalmā (drīzāk tā bija bedre), bet bijušais skolas futbollaukums vairs nebija atpazīstams. Lielā talka noslēdzās ar kopīgu pīrāgu ēšanu un tējas dzeršanu, bet tie, kam vēl spēka bija gana, uzspēlēja futbolu. Par talkas izdošanos jāpateicas Stāmerienas pagasta pārvaldei, Kalnienas tautas nama vadītājai Marinai Naglei, biedrībai KAPO un uzņēmējiem: zs Priednieki, zs Puķukalni, zs Siliņi, Nikam Andersonam, par ziedotajiem materiālajiem resursiem.

Vēl pēc nedēļas (7.maijā), nu jau sakoptajā estrādē, pulcējās sportot gribētāji. Šoreiz uz 11.Kalnienas neparastajām sporta spēlēm. Dalību pieteica 4 komandas, katrā pa 4 dalībniekiem. Tāpat kā bērnu neparastajās sporta spēlēs, arī šeit vajadzēja pierādīt savu veiklību un atjautību. Taču pats galvenais mērķis šim pasākumam ir kopā būšana, iedzīvotāju saliedēšana ar kopīga brīvā laika pavadīšanu. Bez spēļu dalībniekiem, pasākumā piedalījās arī līdzjutēji un brīvprātīgie tiesneši. Kārtējo reizi izdevās lieliska pēcpusdiena visiem kopā. Bet vakarā, kas gribēja, devās uz ballīti Kalnienas tautas nama.

Tā nu Kalnienā šis pavasaris ir diezgan aktīvs. Jācer, ka arī vasara būs tāda pati. Padomā jau ir... Aicinām citus pievienoties būt aktīviem, gan pie mums Kalnienā, gan katram savās kopienās, jo viss ko mēs katrs darām priekš pašiem vien ir!

Foto no pasākumiem:

Bērnu neparastās sporta spēles: https://picasaweb.google.com/nauris.lapss/NeparastasSportaSpelesBerniem2011#

Lielā talka: https://picasaweb.google.com/nauris.lapss/LielaTalka2011#

Neparastās sporta spēles: https://picasaweb.google.com/nauris.lapss/NeparastasSportaSpeles2011#

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru